الکترونیکی کردن اسناد تجارت ملی؛ گامی در بهبود محیط کسب و کار

به‌موجب این اقدام همزمان‌ هم در هزینه‌های بازرگان صرفه‌جویی می‌شود و هم شفافیت بیشتر و نظارت بهتر ممکن خواهد شد که هر دو به نفع بخش نظارتی و در نهایت به نفع اقتصاد کشور است.

تاريخ : بيست و يکم آبان 1396 ساعت 09:17   کد : 18075

به گزارش ایران هشدار - مدیر واحد فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: الکترونیکی کردن اسناد تجارت ملی گامی در جهت بهبود محیط کسب‌وکار است.
محمدمهدی کاشف با بیان اینکه سامانه یکپارچه کارت بازرگانی هوشمند به سازمان تامین اجتماعی وصل شده است ، افزود: در مرحله استعلام آنلاین، بازرگانی که بدهی ندارد نیازی نیست به تأمین اجتماعی مراجعه کند.
وی اضافه کرد: در فرآیند دریافت کارت بازرگانی، ضروری است کارشناسان صدور کارت بازرگانی در اتاق‌های سراسری، مدارک اعضای اتاق و درخواست‌کنندگان کارت بازرگانی را بررسی و اصالت آن را محرز کنند.
کاشف گفت: یکی از این موارد، مسئله بدهی به سازمان تامین اجتماعی است. اتاق‌ها باید طبق قانون، قبل از صدور کارت بازرگانی مطمئن شوند که درخواست‌کننده کارت بازرگانی به سازمان تامین اجتماعی بدهی نداشته باشد؛ تا یک ماه پیش این روال به روش حضوری و دستی انجام می‌شد و وقت‌گیر بود. بازرگان با مراجعه حضوری به شعبه تامین اجتماعی ، استعلام خود را دریافت می‌کرد که به دلیل روند بوروکراتیک ادارات، کارها به‌سختی پیش می‌رفت.
وی افزود: گاهی اوقات از بازرگانان تعهدی مبنی بر اینکه ممکن است پرونده سال های قبلی مجدد بررسی و این بار شامل بدهی شود ، دریافت می‌کردند که این مسئله بارها از سوی بازرگانان مورد اعتراض واقع شده بود. با توجه به اهمیت این موضوع، این مسئله در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی نیز مطرح و بررسی شده است ، اینکه تامین اجتماعی مفاصا حساب را می‌داد ولی پرونده سال های قبلی را هم می‌توانست طبق این تعهد بعداً بررسی کند. این مسئله اضطراب دائمی برای بازرگان در پی داشت. برهمین اساس روی این مسئله به‌طور جدی کار شد تا سامانه یکپارچه کارت بازرگانی هوشمند به سامانه ارتباط داده‌ای سازمان تامین اجتماعی متصل و این مشکل مهم حل شود.
کاشف گفت: این ارتباطات را گسترش می دهیم و تلاش می کنیم برای همکاری با سایر سازمان‌های ملی مرتبط با کارت بازرگانی مجوز بگیریم که به واسطه این مجوزها روند و تسهیل کار، ساده‌تر و روان‌تر خواهد شد.
وی افزود: پیش از الکترونیکی شدن ارتباط با گمرک،‌ در زمان ترخیص بار لازم بود گمرک از اتاق ایران استعلام بگیرد و همچنین در زمان صدور و تمدید کارت بازرگانی لازم بود اتاق اطمینان یابد فرد بدهی گمرکی ندارد که خوشبختانه در حال حاضر این روندها به واسطه الکترونیکی شدن استعلام ها کوتاه شده است.
به‌موجب این اقدام همزمان‌ هم در هزینه‌های بازرگان صرفه‌جویی می‌شود و هم شفافیت بیشتر و نظارت بهتر ممکن خواهد شد که هر دو به نفع بخش نظارتی و در نهایت به نفع اقتصاد کشور است.
کاشف ادامه داد: برخی از سازمان‌ها باما همکاری خوبی دارند و بزودی شاهد به ثمر رسیدن این ارتباطات خواهیم بود. درواقع ما در مرحله اجرایی و عملیاتی کار هستیم. هدف ایجاد تفاهم و تعامل با سایر سازمان‌های ذی‌ربط است و بعد از دریافت مجوز ، اتصال سامانه یکپارچه کارت بازرگانی با سامانه سازمان مربوطه برقرار خواهد شد.

خبرگزاری صدا و سیما


دسترسی ها
  info@iranhoshdar.ir

   کلیه حقوق این سایت متعلق به وبسایت iranhoshdar.ir می باشد و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.