تاريخ:ششم شهريور 1396 ساعت 11:26
کد : 17723

مصاحبه با آقای الفت نسب، دبیر و ریاست انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی ایران

مصاحبه با آقای الفت نسب، دبیر و ریاست انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی ایران
با همکاری و مشارکت دوستان و فعالین حوزه، تنها تشکل صنفی اینترنتی را راه اندازی کردیم و الان بیش از 700 کسب و کار اینترنتی در تهران عضو داریم. اتحادیه هم بر طبق ماده 87 نظام صنفی در سال 93 تصویب شد و آیین نامه ها ابلاغ شد و اعلام شد 

به بهانه برگزاری انتخابات اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی فرصتی پیش آمد تا با جناب آقای الفت نسب، دبیر و ریاست انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی ایران مصاحبه ای در رابطه با ضرورت و دلایل تشکیل این اتحادیه داشته باشیم. در ادامه شما را دعوت به مطالعه متن مصاحبه می نماییم.


سؤال: ابتدا در مورد تشکیل این انجمن و اتحادیه مقداری توضیح دهید. چه برنامه هایی دارید؟


پاسخ: انجمن صنفی کسب و کار اینترنتی یک انجمن کارفرمایی است که با مجوز وزارت کار در سال 92 تشکیل شده و در سال 90 قرار بر راه اندازی اتحادیه بود که به دلیل مشکلات پیش آمده اتفاق نیفتاد.
مشکلی که وجود داشت این بود که سازمان های دولتی یعنی همان تصمیم گیرندگان در اتاق های دربسته برای کسب و کارهای اینترنتی تصمیم می گرفتند. حقیقتاً کار سختی انجام شد، با همکاری و مشارکت دوستان و فعالین حوزه، تنها تشکل صنفی اینترنتی را راه اندازی کردیم و الان بیش از 700 کسب و کار اینترنتی در تهران عضو داریم. اتحادیه هم بر طبق ماده 87 نظام صنفی در سال 93 تصویب شد و آیین نامه ها ابلاغ شد و اعلام شد که کسب و کارهای اینترنتی باید مجوز بگیرند و اتحادیه خودشان را تشکیل دهند. کسب و کارهای مجازی توانسته اند حد نصابی را که نیاز است، کسب کنند و بنا بر دستور وزیر محترم صنعت، جناب آقای نعمت زاده امروز قرار است که پس از برگزاری انتخابات اولین اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی تشکیل شود.


سؤال: اختلافاتی بین سازمان نظام صنفی و اتحادیه وجود دارد. می خواهیم ببینیم حوزه صلاحیت هر کدام چطور است و اینکه آیا موازی کاری صورت می گیرد یا خیر. حوزه فعالیت هر کدام چطور است و کسب و کارهای اینترنتی باید به کدام سازمان و مرکز مراجعه کنند؟


پاسخ: ما کسب و کار اینترنتی هستیم. در مباحث قانونی دخیل نیستیم. اما چیزی که ما اطلاع داریم این است که سازمان نظام صنفی زیاد زحمت کشیدند، قانونشان را  اعلام کردند که قانون حمایتی هست البته در این سالها کسب و کارهای اینترنتی با اتحادیه های صنفی تقابل هایی با هم داشتند و به مشکلاتی برخوردند و حتی برخی از آنها پلمپ شدند. سازمان نظام صنفی در این موارد نتوانسته کمکی کند و در مواجهه با بخش سنتی موفق نبودند. در مرحله بعدی قانون تعیین شد و در قانون ماده 87 گفته اند که اتحادیه صنفی می بایست راه اندازی شود. اینکه ما فکر کنیم 3 میلیون واحد صنفی دارای پروانه کسب را می توانیم نادیده بگیریم و بگوییم هر فردی که کالا در فروشگاه های اینترنتی به فروش می رساند قانون خودش را داشته باشد، هر فردی که درخیابان هست قانون خودش را داشته باشد، اصناف این را بر نمی تابد. بنابراین می گوید که باید تشکلی وجود داشته باشد تا با نظارت بر بازار بتواند آن را کنترل کند. این موضوع منجر شد تا نیاز به تشکیل یک اتحادیه احساس شود. در این موضوع هم کسب و کارها دخیل نیستند بلکه در بخش دولت و مجلس این تصمیم گرفته شده است.
به نظر من اگر سازمانهایی همانند سازمان نظام صنفی، مرکز توسعه و تجارت الکترونیک در سال های گذشته بهتر به امور کسب و کارهای اینترنتی رسیدگی می کرند و مشکلات آن را حل می کردند، قطعاً نیاز به تشکیل این اتحادیه هم نبود. اما به هر حال کم کاری هایی بوده و اینکه ما نتوانستیم موضوع را با اصناف حل کنیم این موضوع باعث شد که اتحادیه تشکیل شود و ما هیچ دخل و تصرفی در آن نداریم. برای حل مشکلاتی که وجود دارد ما از کسب و کارهای اینترنتی دعوت کردیم که در اخذ مجوز و حل مشکلات مشارکت داشته باشند. به هر حال خود اتحادیه توسط کسب و کارها تشکیل می شود.


سؤال: خودتان چه برنامه هایی برای توسعه کسب و کارها دارید؟


پاسخ: مهم ترین برنامه ای که بنده و یا هرکسی که وارد اتحادیه شده، دارد این است که به سازمان های دولتی مراجعه کرده و پس از تبیین کسب و کارهای اینترنتی و انواع مدل های آن، مشخص کند که یک کسب و کار اینترنتی چیست. در ادارات بیمه و مالیات از ماهیت دقیق این کسب و کارها اطلاع ندارند و هر روز مانعی را بر سر راه آن ها ایجاد می کنند. بحث بعدی موضوع مجوز زدایی است؛ سازمان های مختلف در بحث صدور مجوز ورود کرده و به کسب و کارهای اینترنتی مجوز می دهند، این مسئله بسیار مهم است اگر کسانی که وارد اتحادیه می شوند، بتوانند مسئله کسب و کارهای اینترنتی را برای دولت حل کنند، بقیه مسائل به نظر من حل شدنی است.
آموزش نیز نقش مهمی هم برای مردم و هم برای اصناف دارد. نکته مهم در این است که بتوانیم بین اصناف سنتی و اصناف کسب و کارهای مجازی تعامل ایجاد کنیم.


سؤال: برخی از شرکت ها که با ادعای تک سطحی بودن  مشغول انجام فعالیت های غیر قانونی هستند و استناد می کنند که مجوزشان را از اتحادیه نظام صنفی رایانه ای دریافت کرده اند، در رابطه با فعالیت آن ها هم می توانید توضیحاتی را ارائه فرمایید؟


پاسخ: شرکت هایی  رو که نام بردید تا جایی که ما اطلاع داریم نماد اعتماد الکترونیکی آن ها لغو شده است.
به استناد قانون هر کسی که نماد اعتماد الکترونیک دارد، می تواند کسب و کارش را انجام دهد؛ ولیکن حالا بحث سر این است که با تشکیل اتحادیه تمامی کسب و کارهای اینترنتی باید فعالیت هایشان را شفاف و در چارچوب قانون انجام دهند. تا الان نمی شد بر کسی خرده گرفت ولی از این به بعد این مشکل حل شده و کسب و کارها می توانند به صورت قانونمند به فعالیت شان ادامه دهند.


سؤال: کمی در رابطه با کسب و کار خودتون برای ما توضیح دهید؟


پاسخ: ما یک شرکت نرم افزاری داریم که در شهر طبس ایجاد شده و داستان قشنگی هم دارد. دو استارت آپ داریم در حوزه اپلیکیشنی به نام ببینو که به اصناف سنتی کمک می کند تا کسب و کار اینترنتی شان را راه اندازی کنند. وب سایتی به نام نرخ نامه داریم که نرخ خدمات را داخل آن قرار دادیم تا مردم بتوانند نرخ خدمات را در آن مشاهده کنند.
آدرس وب سایت های ما:  Bebino.ir وNerkhname.com . نام شرکت ما هم اپسا است.

 

ام ال ام بوک

http://www.iranhoshdar.ir/Newsb/1/17723
آدرس ايميل شما:  
آدرس ايميل دريافت کنندگان  
 


 

سامانه پیامکی ۳۰۰۰۶۰۸۲سامانه استعلام شرکت های هرمی و بازاریابی شبکه ای

ایران هشدار

درباره ما

تماس با ما

ایمیل

آپارات

دسترسی ها

کلاهبرداری ارتباطی

قمار و شرط بندی

هشدارها

مطالب برگزیده

قوانین و مقررات

اینفوگرافیک

مصاحبه

لینک های مرتبط

اطلاع رسانی فروش مستقیم

اینماد

پلیس فتا

مرکز توسعه تجارت الکترونیکی

اتحادیه کشوری کسب و کارهای اینترنتی

مرکز ملی فضای مجازی